Sunday, February 6, 2022

1. nädal

 Pühapäev on siis kokkuvõtte tegemise päev. Hommikusöök oli jälle võiku (0,81€/0,49€) nning lõunaks viimane seljanka kuuma joogiga (1,06€). Õhtusöögiks tuleb suur kõrvitsaga ahjuvorm (üks mu suuri lemmikuid!), kuid kuna selle portsuhinna saan ma välja arvutada alles pärast söögi valmimist ja karbistamist, siis kasutasin nädala kokkuvõtte tegemisel eelmise põhapäeva õhtusööki. Nagu toona, peab ka tänane õhtusöök pakkuma homseks (ja veel mõneks päevaks) lõunasöögi...

Aga nädal kokku tuli rahaliselt selline:


Kokku - 51,87. Tuletagem meelde, et kahele inimesele miinimum oleks 49€ nädalas. Pole paha! Ilmselge on, et tegelt võiks ja peaks rohkem puu- ja köögivilju sööma, aga värsked salatid on meie majas üsna limiteeritud. Laps ei armasta üldse ning minda ka ei tunne neist enamasti eriti puudust. Mis teha. Noh, üks asi, mida saad teha ja mida teen ka, on köögiviljade mõõdukas toitudesse sisse hautamine. Seda kraami me jumaldame mõlemad.

Kuid ühe nädala pealt mingeid põhjapanevaid järeldusi ega põnevamaid võrdlusi teha ei saa. Selleks oleks vaja palju suuremat variatsiooni toitudest. Äkki järgmisel nädalal saan juba midagi ka kokku mõelda. Midagi ilmselt saab, vähemalt hommikusöökide osas - leiba jagub vaid paariks korraks veel.

Nädala ettevalmistus algab ka teistpidi vaadates pühapäeval. Pühapäev on see päev, mil pärast hommikusööki istume veel mõnda aega laua taga ja mõtleme välja, mida me eeloleval nädalal süüa tahaksime ning kuidas see kõik mõlema graafikuga kokku mätsib. Üldjuhul ei saa paika pandud tervet nädalat, vaid jätan sisse mingid lõtkud. See on orientiiriks, kuid kui miski ikka isutab, mahub see ka vahele ning alati on väike ruum sellele, et mingist lõunasöökideks planeeritud toidust tuleb välja rohkem või vähem portse kui planeeritud. Aga mingi orientiiri see annab ning jube hea on, kui suurem toidupoekäik saab nelja käe ja kahe seljaga tehtud. 


Sellist pühapäevahommikust rutiini hakkasin juurutama eelmise aasta jaanuaris. Tegelt jube mugav ja mõnus ning jätab mulle rohkem aega tekstidele keskendumiseks, kuid ma pean ütlema, et ma olen ideaalne graafikute joonistaja, kuid nende järjepideva täitmise jaoks ikkagi kohutaval kombel liiga kaootiline. Ühel hetkel lihtsalt ei viitsi, sellest on kadunud uudsud või on mingil muul põhjusel miski vahele jäänud. Noh, teate ise ka. Alati ei jaksa ruuduline olla. Isegi siis mitte, kui see ruudulisus reaalselt elu kergemaks ja odavamaks teeb. Ma nüüd üritan siin veel mõne nädala natuke ruuduline olla, et mingi parem ülevaade saada toitudest ja nende maksumustest, kuid ek paistab. Midagi ülemäära suurt ikka lubada ei julge.


1 comment:

Thanks3 said...
This comment has been removed by a blog administrator.